Sydney Tower a Balmoral Beach

Ne 5.2. ulice v Neutral Bay, Sydney (New South Wales, Austrálie)

Po probuzení nás čeká snídaně jako v hotelu – na konferenčním stolku jsou vyrovnané krabice s cereáliemi, sáčky s musli, jogurt, mléko a na kousky nakrájené ovoce. Tento způsob servírování snídaně si musím zapamatovat a využít, až jednou budeme mít domov, kde budeme moci mít návštěvy přes noc.

Také dnes zamíříme do centra města, ale šetříme si nohy a svezeme se autobusem místo, abychom šlapali pěšky. Společně s lístky do Akvária jsme si výhodně koupili i lístky na vyhlídkovou věž Sydney Tower. Není tu skoro žádná fronta. Nejdřív zhlédneme desetiminutový 3D film a pak už vyjedeme nahoru na vyhlídku akocháme se výhledy na členité a roztahané město. Teprve takhle seshora je vidět, jak je záliv členitý.

Poté zase zajdeme na sushi, které nám včera tak chutnalo. Po obědě využijeme té možnosti a necháme děti s kamarády odjet na pláž. Já dostane víc než půlhodinu volna na výběr klubíček v tom krásném obchodě a Janek vyrazí hledat pohlednice.

Nákup si užívám. Vestička pro Týnu je už skoro hotová, chybí „jen“ lemy a já jsem se rozhodla, že si stejnou vestičku upletu i pro sebe. Jen místo pískové barvy toužím po přízi v barvě grafitu. Procházím celý obchod a podaří  se mi najít dvě příze vhodné barvy i tloušťky. Chvíli váhám, ale nakonec se rozhoduji pro jednou tak drahou baby alpaku, protože ta hebkost materiálu a splývavost hotové pleteniny, kterou si mohu ozkoušet na zkušebním vzorku, je prostě neodolatelná. Příze je vyrobená v Peru, kde jsme před pár měsíce cestovali.

Po nákupech už spěcháme za dětmi. Na pláži je chvíli hledáme, ale pak se jen rychle okoupeme a jedeme domů. Joli a holky jely napřed. Kuba a Týna jedou s námi.

K večeři jsou pita chleby s na pánvi ogrilovaným sýrem haloumi. Je to vynikající. Sýr chutná oběma holkám tak, že si ho následující týden samy vyhledají v obchodě. S věkem se oběma mění chutě, dřív by nic takového ani neochutnaly.

Tentokrát si večer už tak dlouho nepopovídáme, zítra je pracovní a školní den, je třeba jít brzy spát. Zatímco děti spí v bytě (Joli s holkama a Kuba s Týnou v ložnici), my s Jankem máme pro sebe celé auto.