Lepší počasí, lepší nálada

Pá 10.2. Bathrust Panorama Holiday Park, Bathrust, 720 m.n.m. (New South Wales, Austrálie)

Ráno se ještě zdvihá mlha vlhkosti, která napršela během včerejška. Pak se vyjasní a celý den je krásně. Nám se jako zázrakem zlepší nálada. Využíváme toho, že jsem v kempu a věnujeme se dohánění restů na blogu i na Instagramu. Odpoledne vyrazíme do města. Chceme jet autobusem, ale mineme zastávku, která je hned na silnici před kempem (zastávka tam sice je, ale není nijak označená, takže je velmi snadné ji minout).

Odpoledne se udělá vedro a my tomhle počasí kráčíme po rozpáleném chodníku vedoucím podél hlavní silnice. Podle google maps nejsou v tomto úseku žádné zastávky autobusu, musíme odejít až na křižovatku, kde jsou benzínky, ale ani tam žádnou (označenou) zastávku nenajdeme. Tak trochu se nám stýská po těch českých autobusových zastávkách – poctivě označených číslem autobusu a s vyvěšeným jízdním řádem. Vrátíme se tedy na hlavní, potíme se a děti začínají remcat. Jak tak stojíme na křižovatce, vidíme přijíždět autobus, já si nevšimnu, že je školní, tak na něj ze zoufalství zamávám, protože už to vypadá, že dětem s námi dojde trpělivost a dají nám tuhle výpravu pořádně sežrat. Řidič busu pokrčí rameny, ale když mu blikne zelená, ukáže nám, že nám zastaví. Janek nastupuje jako první, vysvětlí náš problém (chceme se dostat do centra Bathrustu) a řidič nás nechá nastoupit do klimatizovaného vozu.

Po chvilce zastavíme v centru. Janek vnutí řidiči desetidolarovou bankovku. Já s Týnou v závěsu spěcháme k dobročinnému bazárku, kam jsme se chtěli podívat. Mám mít otevřeno do 16:30, ale už má zavřeno, i když je teprve 16:29. Týna je zklamaná. Hodně se těšila.

V obchodě vedle koupíme Joli nové plavecké brýle místo těch potápěčských, které jí vzala velká vlna v Newcastlu. Potom nakoupíme v Coles a zpátky jedeme autobusem. Tentokrát tím správným.

Večer se děti koupou v bazénu. K něčemu je to vedro dobré.