Na cestu
Určitě to znáte. Po dlouhém balení konečně sedíte v autě, řidič nastartuje motor a ze zadních sedaček se ozve: „Já mám hlad.“
Nebo po dvou hodinách jízdy dorazíte na místo, kde plánujete kempovat, a ještě než se zatáhne ruční brzda, už se všichni ptají, co bude k obědu. To je přesně ta chvíle, kdy vytáhnete svůj triumf. Doma usmažené řízky s chlebem a kyselými okurkami nebo z jedno jídel uvedených v příslušné kapitole v Kuchařce na cestu kolem světa. Takové jídlo, které stačí jen ohřát na pánvi a uvařit k němu přílohu.
Tři z těchto receptů vycházejí z kuchyně mé tchýně, která byla zkušená cestovatelka.
Maso na tenhle retro pokrm naložíte doma před odjezdem na víkend v obytňáku. V chladu vydrží v chladu až tři dny.