Přejezd do Yarrangobily Village

Pá 24.2. Leather Barrel Creek Campground, Kosciuszko National Park, 1016 m.n.m. (New South Wales, Austrálie) – Yarrangobilly Village Campground, Kosciuszko National Park, 1020 m.n.m. (New South Wales, Austrálie)

Ráno je hrozná zima. Vůbec se nemám odvahu opustit teplo spacáků a peřin. V posteli dokonce i snídáme. Večer jsem (na rozdíl od jiných) nijak nepopíjela a spát šla před půlnocí. Busík není skoro vůbec izolovaný a je v něm skoro stejné chladno jako venku. Z auta vylezu jako poslední až v 9:30.

Dopoledne nám všechno docela dlouho trvá, ale ničemu to nevadí. Oběd si dáme v parčíku v Jindabyne. Notebooky necháváme nabíjet na veřejných záchodcích, protože se nám před pár dny zkratoval invertor a nemáme jinou možnost je nabít, ani u kamarádů v autě to není možné. Jeden z notebooků se předevčírem úplně vybil, když si Týna s kamarádem pouštěli film.

Do bezplatného kempu v Yarrangobilly Village dorazíme jako první. Zalíbí se nám místo trochu bokem, pod dvěma vysokými stromy se skálou v pozadí. Když projedeme blátivou kaluží, Janek najede na vybrané místo a pak ještě chvíli popojíždí dopředu a dozadu a hledá polohu, ve které bude auto co nejvíc v rovině. To proto, aby se nám hezky spalo a olej na pánvičce nestékal všechen na jednu stranu. Pak vystoupí z auta, vezme si z ledničky pivo a kouká do krajiny kolem.

Děti se rozprchnou. Joli zamíří na skálu a cestou natrhá misku ostružin. Kuba vyrazí sbírat dřevo oheň. Po nějaké době blátivou louží projede i Cheapa Campa našich kamarádů a zastaví rovnoběžně s námi na první dobrou. Žádné popojíždění.

Je to náš poslední společný večer. Choulíme se v židličkách u ohně, popíjíme už jen zlehka a povídáme pod hvězdami a mléčnou dráhou.