Chystáme se na Island

Hned první prázdninový víkend nasedáme do našeho obyťnáku a vyrážíme z Brna na severozápad. Budeme mít namířeno do přístavu na severu Dánska, kde nasedneme na trajekt a necháme se odvést na Island. Po dvou dnech na moři přistaneme na ostrově, kde máme v plánu strávit dva týdny. Zpátky se vracíme letecky, ale obytňák zůstane na Islandu až do konce prázdnin. Za tu dobu se v něm vystřídají další tři posádky a poslední z nich jej odveze zpátky do Brna. Takový je plán. Jak tato akce, které doma říkáme "kulový blesk", nakonec dopadne, nikdo neví. Ale máme pro všechny případy sjednané havarijní pojištění.

Zatímco Janek zařídil všechny potřebné pro cestu, já jsem zajistila hlídání našeho domu. Bude v něm dočasně bydlet moje kamarádka se svým psem. Díky tomu, že budeme mít dům v dobrých rukou, budu moct průběžně publikovat deníkové zápisky, tak jako jsem to dělala během naší cesty. Každý den či dva přibude na blogu článek s popisem našich dobrodružství doplněný fotkami.

Paralelně se chystám publikovat i na Instagramu. Za každý den jeden příspěvek se zkráceným textem a fotkami a jeden reel, jehož vytvoření nechám na Jankovi a na Týně.

Doufám, že máte radost, že si u ranní kávy budete zase po tři týdny číst naše cestovatelské zážitky.